tisdag 24 februari 2009

Skriftliga och muntliga framsteg för Lydia och Adam

(090218)

Det verkar nu som att Lydia har "knäckt koden" och börjat få koll på hur man sätter ihop bokstäver till ord! Detta kunde konstateras idag under ett besök på Liten & Stor i Myggenäs, där Lydia som vanligt satt med papper och penna, och plötsligt började ljuda och skriva små korta ord utan hjälp. Hon har sedan fortsatt att göra detta hemma, och verkar alltså vara på gång att lära sig läs- och skrivkonsten - nyss fyllda fyra, så hon är tidigt ute precis som storebror Isak.
"Mycket glädjande", säger mamma Jemima, som var vittne till dotterns framsteg i Myggenäs. "Det hon skriver ser väldigt gulligt ut, som ordet kanin till exempel... det skriver hon KAMIM."

Även Adam har firat språkliga framgångar på sistone, fast då på det muntliga området. Adams tal håller nämligen på att komma igång mer och mer och bli allt mer begripligt och väluttalat. "Kanske innebär det att han kan överbrygga det sista hindret och börja leka med sina syskon lite mer på samma plan från och med nu", uttalar sig pappa Carl-Henrik.

Inga kommentarer: