torsdag 16 april 2009

Påsk i den skånska solen

(090413)

Senast det rapporterades om familjen Hammarlunds resor i Sverige och Finland i påsktid var nyheten att de hade gått av båten i Stockholm på skärtorsdagen den 9 april och sedan kört vidare med bilen mot Glimåkra. Nu meddelas att de lyckligt och väl kom fram dit, och sedan tillbringade påsken hos mormor Angelica och morfar Lars i den skånska idyllen.
Även moster Johanna och morbror Simon (som också var med på Finlandsresan) samt morbror David, moster Josefine och kusin Jessika var på plats i Glimåkra, så det blev självfallet några trevliga dagar. Till viss del präglades de förstås av kyrkobesök: sådana ägde förstås rum under hela påskhelgen, och Isak, Lydia och Adam var med på två av dem, på långfredagen och påskdagen. Men det förekom också ägg i olika former, framför allt då de ägg med godis i som alla de närvarande släktingarna fick leta efter i trädgården. Jemima konstaterade för övrigt belåtet att hon hittade sitt ägg nästan först av alla istället för sist den här gången, och därmed bröt en något irriterande tradition.
Vädret under påsken var fint och inbjöd bl.a. till skogspromenad på långfredagen, då man passade på att observera blåsippor som ute i backarna stod, och till en hel del utevistelse i den soliga trädgården. Slutligen stod givetvis ett antal spelpartier på programmet, men dessa blev huvudsakligen förlagda till kvällar och nätter.
Den ursprungliga planen var att familjen Hammarlund skulle stanna i Glimåkra till annandagen, men eftersom de andra gästerna åkte hem redan på påskdagen valde Jemima och Carl-Henrik lite spontant att också göra det. Bohuslänningarna körde därför hem på påskdagens kväll, en färd utan uppehåll på knappt tre och en halv timme. Nu har familjen återinrättat sig på Askerön och försöker återgå till vardagen igen efter påskveckans alla äventyr och nöjen.

Inga kommentarer: