lördag 13 december 2008

Isak ställde upp på årets luciafirande

(081212)

I likhet med många andra svenska småbarnsfamiljer tvingades Hammarlunds denna fredagsmorgon att stressa iväg vid en tidigare tidpunkt än vanligt, eftersom det var luciafirande på Isaks avdelning Biet på Myggenäs förskola. Trots brådskan i ottetimmen kom kvintetten inte mer än en halv minut försent, och Jemima, Carl-Henrik, Lydia och Adam kunde lugnt slå sig ner och titta på när Isak tågade in (förklädd till tomte) i sitt luciatåg.
Vid samma tillfälle för ett år sedan hade Isak rampfeber och blyghet och ville inte vara med och sjunga inför en massa föräldrar och annat löst folk, men den här gången gick han åtminstone med på att stå kvar i raden och visa upp sig, även om han vägrade sjunga. "Det kändes verkligen som ett framsteg", sade Jemima och Carl-Henrik efteråt.
När luciauppvisningen på Biet var över och familjen hade fått i sig lite pepparkaka och lussekatter, gick de över till Myggenäs församlingsgård alldeles intill och var med även på avslutningen med Isaks barntimmegrupp. Även där bestod förtäringen av pepparkaka och lussekatter, men något riktigt luciafirande var det inte utan familjen Hammarlund ägnade sig under ett par timmar mest åt att göra julpyssel. Adam kladdade ner sig ordenligt med glitterlim, som lyckligtvis gick bort i tvätten (till skillnad från permanenta märkpennor, se nyhet från 7/12).
Efter detta var luciafirandet över för den här gången. Enligt uppgift tillbringade Hammarlunds själva luciadagen den 13:e i godan ro och varvade ner med fridfulla sysslor som att städa, tvätta, baka och storhandla. De lär också ha fått nattgäster i form av morbror, moster och kusin från Kungsbacka.

Inga kommentarer: