lördag 13 december 2008

Tandläkarbesök med godkänt resultat

(081210)

Samtliga tre syskon Hammarlund fick idag besöka tandläkaren i Skärhamn, för att på olika sätt få sina tänder undersökta och behandlade. Detta var ett tufft prov inte bara för barnen själva och för deras mor Jemima, som åkte dit ensam med dem alla tre, utan också för den icke närvarande fadern Carl-Henrik.
"Det är ju oftast jag som brukar borsta tänderna på dem", säger han, "och om de nu hade haft dåliga tänder så hade det varit en väldigt uppenbar bekräftelse på att jag borstar dåligt."
Så var nu lyckligtvis inte fallet, förutom att man på Folktandvården gav en lätt anmärkning om att Lydia kanske borde borsta lite bättre på vissa ställen. Det fanns i alla fall inga hål att upptäcka, och i det stora hela fick barnen beröm. Dessutom skötte de sig alla tre mycket bra under tandläkarbesöket.
"Och vi fick banansalva på tänderna, så då vi behövde inte borsta dem på kvällen", säger Isak, märkbart belåten med detta faktum.
"Men det fanns inget akvarium hos tandläkaren", kommenterar Lydia, som kanske hade förväntat sig det efter att ha sett väldigt mycket på "Hitta Nemo".

Inga kommentarer: