måndag 22 december 2008

Mycket godis på Fars Hatt

(081221)

Mitt i allt julstök, planerande, fixande och donande inför helgerna som har präglat de senaste veckorna, gjorde familjen Hammarlund idag ett litet avbrott i verksamheten för att ägna sig åt en annan julaktivitet. De åkte nämligen till Kungälv och åt julbord, närmare bestämt på det eleganta hotellet Fars Hatt.
"Att Carl-Henrik och jag äter julbord är ju en tradition", säger Jemima, "och det gick bra att ha barnen med sig förra året på Stenungsön, så det blev att vi gjorde det nu också."
Carl-Henrik tillägger att familjen ju faktiskt har en hel del rutin på att äta buffé vid det här laget, efter alla kryssningar med smörgåsbord som de varit på. "Vi vet hur vi gör för att turas om att gå och hämta mat till barnen och oss själva i olika omgångar vid de rätta strategiska tillfällena", säger han.
Det rapporterades att julbordsmåltiden på Fars Hatt också blev lyckad. Barnen åt ordentligt och gick att hålla ordning på vid bordet, och föräldrarna behövde inte jaga, assistera eller underhålla dem mer än att de kunde koncentrera sig på sin egen mat. Adam sprang i och för sig fram och tillbaka i lokalen på slutet, men krossade inga tallrikar. Alla familjemedlemmarna var alltså nöjda.
Dock ska sägas att de rätter som Isak, Lydia och Adam åt mest av var allt det godis som fanns på den särskilda barnbuffén - i ett tillstånd av smärre förundran över att de faktiskt fick äta en massa godis fast det inte var lördag!
"Eftersom man gärna vill ha valuta för pengarna sade jag åt dem att de fick äta hur mycket godis de ville", säger Carl-Henrik. "Och det gjorde de."

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, vad härligt det låter. Där har jag praktiserat några veckor nu i höst. Julbordet är verkligen jättepopulärt där, och flera datum har varit fullbokade i flera veckor. Kul att ni gillade det!

God jul!
Kramar Emelie