lördag 3 januari 2009

Julturné anhalt 2 - Huskvarna

(081227-081230)

På tredjedag jul fortsatte familjen Hammarlund sin julresa en bit österut, till Småland och Huskvarna, där de tog in hos faster Elisabet, farbror Muneer och kusinerna Amir, Elias och Maria. Med lite mer julklappsutdelning som följd (bl.a. fick Isak en "Dinofälla" i Duplo som han själv hett önskat sig på en önskelista som han förut mailat iväg till faster). Att få plats med packningen (som ju bestod av större delen av Hammarlunds ägodelar) i Huskvarnasläktingarnas lägenhet gick också det bra.
Även om familjen Hammarlund mest vistades hemma hos familjen Khan under de följande dagarna gjorde man ett par avstickare, med Huskvarna som bas. Söndagen den 28:e var familjen iväg och besökte ett gammalt kärt smultronställe för Carl-Henrik, nämligen Hjelmserydsstiftelsen, där våra vänner familjen Thelin hade barndop för sin dotter Ellen. "Väldigt trevligt, både själva dopet och att få träffa lite gamla bekantingar på Hjelmseryd", kommenterar Carl-Henrik. "Våra barn skämde heller inte ut sig nämnvärt... lite gnäll mot slutet i kyrkan bara."
Efter dopet åkte Hammarlunds också på en kortare julvisit hos farfar och bonusfarmor Irene i Landsbro, och återvände till Huskvarna på kvällen.

Den 29:e träffade familjen ytterligare en släktgren, nämligen farbror Kristoffer och faster Sara - dessa båda kom först på besök till Huskvarna på förmiddagen, och sedan blev det ombytta roller då Jemima, Carl-Henrik, Isak, Lydia, Adam, Elisabet, Elias och Maria själva hälsade på Kristoffer och Sara i deras hus i Månsarp (söder om Jönköping). Det var första gången som bohusläningarna vistades i Kristoffers och Saras nya bostad.

Efter detta var den småländska delen av turnén avslutad. Två ytterligare delmål som ursprungligen var aktuella att besöka längs vägen under de här dagarna fick tyvärr strykas från schemat p.g.a. tidsbrist, men turnéplanerarna Jemima och Carl-Henrik var ändå nöjda med upplägget. På förmiddagen den 30:e lämnade familjen Hammarlund Huskvarna och vände kylaren norrut mot den kungliga huvudstaden.

Inga kommentarer: