torsdag 29 januari 2009

Strösselbajs på Lydias fyraårsdag

(090128)

Lydia har fyllt fyra år! Denna aktningsvärda födelsedag firade hon hemma på Askerön med familjen och kompisarna Isabell, Sara och Elin (och mamma Cissi) som kom och hälsade på och intog födelsedagslunch och tårta. Mormor Angelica, som varit på besök under några dagar, var också med. Fler gäster är att vänta till helgen, då det blir ett något större och mer släktbetonat kalas.
Trots att Lydia i vanliga fall brukar sova länge på morgonen var hon just denna dag på benen ganska tidigt, så det blev ingen uppvaktning med frukost på sängen och hon fick paket direkt i lekrummet istället. Bland presenterna hon fick under dagen fanns två set med pärlor att göra halsband av, så det blir förmodligen hel del pillande med små, små, omkringrullande pärlor framöver.
Tårtan som åts var som vanligt gjord av Jemima och dekorerad med konstfulla marsipanfigurer, varav en föreställde morföräldrarnas hund Casper - med en pytteliten hög chokladströssel-hundbajs bredvid, vilket födelsedagsbarnet tyckte var enormt roligt! Middagen denna dag fick Lydia förstås också bestämma: det blev favoriträtten spaghetti och köttfärssås.
Apropå ingenting kan vi meddela att Lydia denna månad har börjat gå på kyrkans barntimmar ihop med storebror Isak varje fredag, nu utan att bli rädd och börja ropa efter mamma, vilket hon gjorde vid de första försöken i höstas. Är man så stor som fyra år klarar man väl av att bli lämnad ett tag!

Inga kommentarer: