torsdag 29 januari 2009

Nygammal bil och nya kläder

(090127)

De senaste dagarna har två stora utgiftsposter sett till att det mesta av familjen Hammarlunds månatliga inkomst uppslukats i ett nafs. I båda fallen fyllde dock betalningarna ett gott ändamål.
Dels rörde det sig om familjens bil, som den 1 februari skulle ha råkat ut för körförbud eftersom den ännu inte besiktigats. Innan besiktningen kunde ordnas var det nödvändigt att lämna in bilen på reparation för att rätta till ett par skavanker som inte hunnits med i samband med servicen i höstas. Reparationen i fråga ägde rum nu på måndagen den 26:e och besiktningen dagen efter - i senaste laget, men allt gick i lås.
"Dyrt blev det förstås", säger Jemima, "men det blev ändå inte så dyrt som vi hade fruktat, så vi är rätt nöjda ändå. Och det var skönt att få bilen godkänd på bilprovningen efteråt."
Utgift nummer 2 gällde något betydligt trevligare än bilkostnader, närmare bestämt me&i-kollektionen för den nya säsongen, som kom med posten den 27:e och packades upp i familjen Hammarlunds hem av en förväntansfull Jemima. I det fallet får man väl anta att pengarna kommer tillbaka när hon börjar sälja kläderna inom kort.
"Kollektionen är som vanligt väldigt snygg", kommenterar hon, märkbart sugen på att få komma ut på homepartyn igen efter juluppehållet.
Den här gången behöver emellertid inte Isak, Lydia och Adam modellera iförda de nya me&i-kläderna och plåtas av Jemima till någon egen hemmagjord katalog. "Jag klarar mig med att visa upp me&i:s egna bilder den här säsongen", meddelar hon.

Inga kommentarer: